Навіщо потрібно домашнє …

Навіщо потрібно домашнє  відеоспостереження?

Якщо про доцільність відеоспостереження на виробничих об’єктах, місцях скупчення людей, складах і офісах суперечок вже не виникає, то питання домашнього відеоспостереження для багатьох залишається відкритим.

У Нацполіціі запевняють, що в 2017 році кількість квартирних крадіжок в Україні скоротилося на 10%. За перше півріччя 2016 у країні пограбували 14 тис. 893 квартири. За аналогічний період 2017 року – 13 тис. 382. При цьому, розкриваність таких злочинів зросла на 4%.

Звіти правоохоронних органів вселяють надію на світле майбутнє, але регулярні пости в фейсбук і сарафанне радіо свідчать про протилежне. Наприклад, нещодавно у Львові за кілька днів пограбували 4 квартири в одному будинку.

Особливо збільшується кількість квартирних крадіжок у сезон відпусток. І кінець лютого – саме час для того, аби задуматися про встановлення домашньої камери відеоспостереження.

До речі, квартирні крадіжки – не єдина причина нарешті купити камеру.

За допомогою камери відеоспостереження ви можете спостерігати за дітьми і їхніми нянями. Якщо під час вашої відсутності в квартирі знаходиться хатня помічниця або, наприклад, будівельники, встановлення камери зміцнить впевненість в тому, що ви найняли надійних людей і запобіжить неприємним ситуаціям.

Якось одна приятелька прийшовши з роботи додому не могла знайти свого кота, камера допомогла виявити “втрачену” тваринку за шафою.

Ще пару слів про котів, хом’ячків, собачок та інших дрібних рибок. Якщо у вас є домашні тварини, рекомендуємо встановити датчики розчинення дверей і вікон. Датчики руху можуть спрацьовувати на домашніх тварин, що тоскно або очманіло борознять ваше спільне житло. А ось відкрити вікно або вхідні двері не зможе навіть найсильніший в світі той-тер’єр.

Деякі користувачі встановлюють камеру на паркінгу біля будинку і повертаючись з роботи, перевіряють, чи є вільне місце для паркування. А особливо витончені встановлюють відеоспостереження на кухні й лежачи у вітальні спостерігають за приготуванням їжі. У таких молоко ніколи не збігає.

Загалом, відеоспостереження – не завжди про неприємності, воно про життя і часто може подарувати вам найнесподіваніші та приємні кадри.

Не подобається думка про те, що у вашому будинку безперервно ведеться відеозапис, і кіт протестує, якщо ви активно відстежуєте його пересування? Скористайтеся налаштуваннями запису за часом, використовуючи камеру відеоспостереження тільки у свою відсутність. Є варіант запису по тривозі, наприклад, при спрацьовуванні датчика руху або відкритті дверей. У разі спрацювання сигналу, вам на мобільний або електронну пошту прийде тривожне сповіщення. А спеціальні мобільні додатки допоможуть стежити за будинком 24/7 з будь-якої точки світу.

Деякі вважають відеоспостереження безглуздою тратою грошей. Звичайно, якщо у вас є довідка зі штампом від пані Удачі про те, що вдома, на поверсі або в під’їзді ніколи не станеться нічого поганого, ви щасливчик і камери вам не потрібні. Якщо ж ви один з нас, непривілейованих смертних, мабуть, варто подумати ще раз. Неодноразово співробітники правоохоронних органів самі заходили до нас в офіс і просили надати відеозаписи, аби прискорити розслідування. До речі, рішення про надання записів з особистих камер відеоспостереження залишається за вами.

Переконалися в необхідності відеоспостереження? Телефонуйте, ми допоможемо вибрати відповідну модель домашньої камери.

А наостанок кілька порад про те, як убезпечити свій будинок від пограбування. В епоху соціального ексгібіціонізму ми забуваємо про елементарні заходи безпеки. І якщо раніше домушникам потрібно було витрачати час і сили, вистежуючи чергову жертву, то сьогодні досить підписатися на ваш фейсбук і інстаграм. Ви самі мимоволі розкажете про заплановану відпустку, купівлю нової машини або подаровані на 14 лютого діаманти.

  • Полетіли зимувати в Самуї, попередньо написавши мрійливий пост у фейсбуці? Тепер всі знають, що найближчі три місяці ваша квартира залишається без нагляду.

  • Щодня викладаєте нові сторіз з поїздки по Європі? Та сама історія.

  • Ваша дитина розповіла у школі про покупку нового макбука? Здається, прийшов час провести виховну бесіду на тему соціальної безпеки.

  • На жаль, часто навідниками стають наші сусіди. Тож розповісти про встановлення камер спостереження і сигналізації буде не зайвим. Крадії не зацікавляться квартирою, за якою ведеться цілодобове спостереження.

Домашні камери спостереження, не розкіш і не дорога іграшка (наші консультанти допоможу вибрати камеру навіть під невеликий бюджет), а запорука вашого спокою – ви можете спостерігати за додому в будь-який час і з будь-якої точки світу.