Особливості підключення IP
-камери до …

Особливості підключення IP -камери до POE-реєстратора

У цій статті розповімо про відмінності, особливості та переваги вбудованого РоЕ.

Ми рекомендуємо багатьом клієнтам купувати реєстратор з функцією РоЕ. Це позбавити вас проблем з живленням для кожної камери окремо і не доведеться купувати окремий РоЕ.

У цьому матеріалі пропонуємо розібратися з тим, що таке реєстратор з функцією РоЕ та “з чим її їдять”.

Для початку розповімо про відмінності. PoE-реєстратор від звичайного відрізняється тим, що може сам “живити” певне число камер, що й є його основною функцією. Крім того, він працює як свого роду світч, що може бути корисним за відсутності локальної мережі.

А тепер поговоримо про те, як під’єднати до нього камери.

У разі, якщо у реєстратора є порти РоЕ, він може самостійно живити камери, але також ви можете підключати камери з зовнішньої локальної мережі.

Приклад правильного підключення камер до реєстратора

 

При змішаному підключенні камери з зовнішньої мережі підключаються замість PoE-каналів. Зовнішні камери додаються шляхом редагування PoE-каналу, змінюючи метод додавання з “Plug’n’Play” на “Вручну” і вводячи дані камери з зовнішньої мережі.

Вибір налаштувань для підключення камери з мережі

Приклад неправильного підключення камер до реєстратора
 

Під’єднувати комутатор до PoE-портів для підключення декількох камер некоректно. Один порт розрахований на одну камеру. При такому підключенні у вас замість першого каналу будуть поперемінно відображатися камери підключені до комутатора.

І наостанок поговоримо про те, як додати камери до самого реєстратора.

Користувачі камери будуть автоматично активовані та отримають пароль самого реєстратора, а також IP-адресу, в залежності від налаштувань реєстратора. За замовчуванням сам реєстратор має у своїй підмережі адресу 192.168.254.1 і роздає камерам адреси починаючи з адреси 192.168.254.2. Активовані камери підключаються за допомогою опції “Вручну” (див. Рис.2), при цьому в камері повинна бути налаштована IP-адреса з “внутрішнього” діапазону реєстратора (відрізняється тільки останнє число).