Що таке ANR?


Чи цікавилися ви, що робити, якщо мережа час від часу виходить з ладу? 

Звичайно, реєстратор може швидко сповістити про втрату зв’язку з камерою і ви миттєво відреагуєте на несправність. Але ж хочеться, щоб камера весь цей час не знаходилась у стані бездіяльності.



Саме для таких ситуацій потрібна функція ANR.



Дослівно ANR (Automatic Network Replenishment) перекладається як автоматичне мережеве поповнення, але серед фахівців її називають автоматичною детекцією мережевого статусу.



Основне завдання функції – постійне визначення стану підключення до мережі між IP-камерою і пристроєм відеореєстрації (NVR). У разі виявлення втрати підключення в IP-камері автоматично активується запис на SD-карту пам’яті, яка вже встановлена в камері. Після відновлення з’єднання записані на камері дані будуть автоматично передані на реєстратор з дотриманням хронологічної послідовності. ANR допомагає уникнути втрати даних коли немає з’єднання. Великий плюс функції в простій активації – потрібно всього лише натиснути галочку в меню налаштувань.



 

Коли найкраще застосовувати ANR?

  • Нестабільна мережу. ANR допоможе стабілізувати систему в цілому.

 

  • Система безпеки в ліфті. Навряд чи ви будете упаковувати в шахту ліфта зайві 100 метрів кабелю, стежачи за тим, щоб він не перехилявся. У той же час на крайніх точках можна поставити WiFi-роутери, при підключенні до них дані з камери будуть передаватися на реєстратор.

  • Автопарки. Можна раз на добу підключати камери до мережі (або WiFi) і зливати все відеодані на реєстратори парку.