Сім ключових тенденцій
індустрії …

 Сім ключових тенденцій індустрії безпеки у 2020 році

Значні зміни сформували галузь безпеки протягом останнього десятиріччя, і в 2020-х роках слід очікувати більш захоплюючих інновацій. Нові технології та програми, такі як багатовимірне сприйняття, UHD, зображення при слабкому освітленні,штучний інтелект і хмарні технології, відкривають нові можливості для індустрії безпеки. У той же час мільйони камер і інших пристроїв безпеки підключаються до мереж, що робить індустрію безпеки дуже важливою частиною майбутнього світу IoT.

Ми в Hikvision хотіли б поділитися своїми думками про декілька ключові тенденції, які вплинуть на індустрію безпеки в 2020 році і, можливо, ще довше в майбутньому.

1. Багатомірне сприйняття

Захоплення зображення для камер відеоспостереження імітує наш зір, розширюючи можливості «очей» людей. Але що, якщо камери відеоспостереження можуть використовувати для виявлення та реагування на інциденти інші види «почуттів», таких як «слух», «нюх» або навіть виявлення, які виходять за рамки зорового діапазону?

Наприклад, відеокамери для виявлення об’єктів з інтегрованими радарами сантиметрового і міліметрового діапазону, стають все більш популярними. Завдяки глибокій інтеграції радара і відео, багатовимірна камера розширює сприйняття за межі видимого діапазону для поліпшення виявлення об’єктів і відстеження руху – на відстань до 100 метрів і в будь-яку погоду.

Інший підхід – вбудована автомобільна камера для виявлення сигналу. Обладнана гідролокаторами, ця камера може точно виявляти і визначати місцезнаходження звукового сигналу транспортного засобу, одночасно ідентифікуючи транспортний засіб і створюючи фотографії та відеозаписи події як доказ. Ця здатність може допомогти зменшити шумове забруднення на дорогах і в співтовариствах з правилами проти непотрібного використання сигналів.

Додаткові камери, такі як виявлення диму, виявлення тепла або навіть виявлення тиску, можуть бути вбудовані в камери для точного моніторингу та повідомляти про події або інциденти.

Тенденція багатовимірного сприйняття сформує нові системи безпеки і надасть їм більше можливостей для захисту в найближчому майбутньому.

2. Багатофункціональні камери

Уже багато років в індустрії безпеки поступово з’являються додатки для штучного інтелекту, але більшість камер відеоспостереження на базі штучного інтелекту можуть використовувати тільки один алгоритм через обмеженість обчислювальної потужності, що означає, що вони можуть включати тільки одну інтелектуальну функцію за раз, наприклад, рахувати людей або машини.

Тепер обчислювальна потужність камер відеоспостереження значно зросла за рахунок збільшення продуктивності мікросхем ІІ. Мультіінтеллектуальная технологія стане тенденцією для наступного покоління камер з підтримкою штучного інтелекту, оскільки одна інтелектуальна задача буде виконувати кілька інтелектуальних завдань.

Давайте використовувати перехрестя транспортних засобів в якості прикладу. У багатьох містах ви можете побачити десять або більше камер, встановлених на перехрестях, щоб виявляти рух транспорту, виявляти порушення, виявляти типи транспортних засобів і номерні знаки, захищати тротуари і так далі. Але тепер, з мульти-інтелектуальними камерами, 2 або 3 камери буде достатньо для перехрестя. Оскільки для одного сценарію застосування буде обладнано менше камер, вартість обладнання, встановлення, обслуговування та управління буде знижена.

Крім того, камери зі сценарієм стануть звичайним явищем, оскільки виробники можуть вставляти різні алгоритми в камери відповідно до конкретних сценаріїв застосування, що дозволяє клієнтам вибирати нашатування функції для своїх потреб.

3. Проактивні і комплексні системи безпеки

Просто реагуючи системи відеоспостереження більше не будуть відповідати вимогам команд безпеки, оскільки вони часто шукають нові можливості для підвищення ефективності своєї роботи. Багато клієнтів в даний час запитують проактивні і комплексні системи безпеки, які поєднують в собі моніторинг CCTV, системи сигналізації, контроль доступу і навіть протипожежний захист.

З розвитком технології штучного інтелекту процеси моніторингу систем відеоспостереження стають більш автоматизованими завдяки аналізу живого і записаного відео для виявлення, класифікації та відстеження попередньо визначених об’єктів. Ці процеси можуть бути особливо ефективними для попереджувальної ідентифікації подій у міру їх виникнення і миттєвого отримання інформації з записаного відео.

Тим часом, попереджувальний і інтелектуальний аналіз відео дозволяє розгортати цінні комплексні системи безпеки і підвищує віддачу від інвестицій в інтеграцію систем відеоспостереження і систем без відеоспостереження. Наприклад, тепер, коли камера виявляє інцидент, зв’язок автоматично запустить систему сигналізації, повідомивши персоналу служби безпеки перевірити пряму трансляцію камери спостереження. І навпаки, коли системи сигналізації, контролю доступу або протипожежного захисту повідомляють про інцидент, система CCTV буде активована для перевірки того, що насправді сталося.

В даний час цифрове перетворення для підвищення продуктивності є бізнес-імперативом для більшості організацій, попереджувальні і комплексні системи безпеки будуть направляти операції по забезпеченню захисту для підвищення їх ефективності та цінності.

4. Надвисока роздільна здатність

Люди хочуть бачити більше і бачити з більшою ясністю; таким чином, досягнення все більш високої роздільної здатності зображення було ключовою рушійною силою в розвитку технологій індустрії безпеки. Після ери HD, ера Ultra High Definition (UHD) стане природним наступним кроком.

UHD раніше означало «дорога вартість», але тепер UHD виграє від поліпшень в технологіях передачі і кодування. Він стає все більш і більш економічним для широкомасштабного використання в індустрії безпеки, від початкових рівнів до верхніх.

Завдяки більш широкій смузі пропускання і технології передачі з більш низькою затримкою стає можливою плавна передача зображень UHD, і широке впровадження камер з роздільною здатністю 4K і 8K відкриє реальні можливості.

Крім того, постійно оптимізується технологія кодування, яка значно знижує бітрейт відео, є ще одним стимулом для UHD-додатків в індустрії безпеки. Оскільки бітрейт записаного матеріалу значно зменшується, знижується пропускна здатність і витрати на зберігання.

5. Видимість, в будь-який час і в будь-яких умовах

Більшість інцидентів безпеки відбуваються вночі, але зображення і відзнятий матеріал з звичайних камер відеоспостереження можуть легко втратити кольор і важливі деталі в умовах недостатньої освітленості. Технології формування зображень при слабкому освітленні стають все більш популярними в індустрії безпеки, покращуючи видимість об’єктів для ідентифікації деталей в будь-який час і в будь-яких умовах.

Іншим важливим нововведенням є тепловізор, який може виявляти теплову інформацію будь-якого об’єкта з температурою вище абсолютного нуля. Використовуючи тепловізійну зону, технологія теплобачення дозволяє камерам «бачити» в умовах поганого огляду, таких як туман, смог, дощ і сніг – навіть вночі. А теплові камери мають величезний потенціал в різних областях, таких як захист периметра, виявлення пожежі та вимірювання температури.

6. Переїзд в Хмару

Як ми згадували на початку, все більше пристроїв безпеки, включаючи камери, підключаються через Інтернет, що робить їх частиною світу IoT. Таким чином, «перехід в хмару» був в центрі уваги індустрії безпеки – особливо для операцій відеоспостереження. Чому люди з ентузіазмом ставляться до хмари? Це тому, що хмарні сервіси можуть принести величезні переваги в ефективності, гнучкості, економічності і безпеці.

Серед операцій по забезпеченню безпеки відеоспостереження як послуга (VSaaS) є основною тенденцією в індустрії, оскільки вона є ідеальним вибором для малих і середніх підприємств по перенесенню своїх систем безпеки на основі відео в хмару. Це технологія для розміщення апаратного і програмного забезпечення операцій захисту в хмарі, так що користувачі можуть отримувати доступ до своїх IP-камер і пристроїв IoT і перевіряти відеозйомку або сигналізацію з будь-якої точки світу. Оскільки не потрібна установка локального сервера і настройка системи, це часто більш зручно, ніж традиційні рішення для відеоспостереження. В хмарі користувачі можуть розподіляти витрати протягом терміну дії договору та оплачувати тільки ті послуги, які використовуються.

Для підприємств, що мають мережі магазинів, вимоги до VSaaS значно зростають. Переміщуючи служби відеоспостереження в хмару, ці підприємства можуть швидко та економічно централізувати свої операції по забезпеченню захисту і віддалено перевіряти стан своїх магазинів.

Привітаючи тенденцію «переходу в хмару», інтегратори систем безпеки також опановують VSaaS, оскільки це хороший шанс для зміцнення своїх бізнес-моделей. За допомогою VSaaS системні інтегратори можуть надавати своїм клієнтам послуги з використанням хмари – такі як перевірки системи і віддалене обслуговування – і послідовно масштабувати свій бізнес з ефективністю.

7. Більш високі вимоги до кібербезпеки

З мільйонами пристроїв безпеки, підключених в IoT, системи еволюціонують від одиночних і ізольованих до відкритих і підключених. Люди все більш і більш піклуються про безпеку своїх даних і конфіденційність і, відповідно, пред’являють в індустрії безпеки більш високі вимоги до кібербезпеки.

Щоб мінімізувати ризик порушень, організації забезпечуючі захист та ІТ-відділи будуть одночасно вимагати і очікувати багаторівневий підхід, що включає багаторівневу мережу, програми та пристрої, який одночасно усуває повний спектр загроз кібербезпеки. Виробники засобів безпеки також повинні будуть забезпечувати захист своїх продуктів на протязі всього життєвого циклу.

Заключні слова

Так само, як 2020 рік – початок нового десятиріччя, ми очікуємо побачити десятиріччя інновацій в технологіях і програмах. Поряд з відомими тенденціями в галузі безпеки, згаданими вище, інші тенденції, такі як 5G, великі дані, інтелектуальні операції на підприємствах і більш суворі правила захисту даних, такі як GDPR ЄС, також можуть сильно вплинути на галузь в 2020-х роках.

Посилання на офіційне джерело