Відеокамери Hikvision: співвідношення …

Відеокамери Hikvision: співвідношення “надійність” і “ціна”

Продавець, який торгує товарами, зробленими в Китаї, стикається з низкою запитань.

 

Чому так дорого у порівнянні з камерами з “алі”, ціна яких – гривня за мішок?

Чому ціна у два, п’ять, десять разів нижче ніж в інших brandname? На матеріалах економите?

І питання, характерне для тих, хто завоював у своєму середовищі репутацію: яке відношення до вас мають Abibas, Ipone, Sumsang, Huckwision?

 

Сьогодні відповідаємо на ці питання. Коротко, містко, по суті, в загальному, в стилі hikvision.org.ua.

 

Чому так дорого?

Зазвичай, коли питають про те, чому дорого, наводять приклад безіменних камер з китайських торгових майданчиків, камери Hikvision звідти ж або, рідше, локальні бренди, що базуються на такому ж китайському залізі, що й камери noname.



 

Камери Hikvision дорожче з кількох причин.

Камери відеоспостереження Hikvision справно працюють, а виробник дає на них гарантію. Якщо на одному з рівнів контролю допустили брак і камера не працює з вини виробника – вам її замінять.

Камери Hikvision сертифіковані. Так, з Китаю можна замовити ту ж модель, часто – дешевше. Це пов’язано з відсутністю витрат на експорт, доставку, розмитнення, податки та інші витрати. Чим це загрожує?

Місцеві умільці ставлять європейську прошивку на китайську, це можливість зайти без страху в прошивку, і камера певний час працює. Але щойно зловмисники знаходять уразливість або виникає необхідність скинути камеру до заводських налаштувань кнопкою (наприклад, якщо забули пароль), починаються пригоди. У кращому випадку при перепрошивки на свіжі версії камера буде працювати. Як? Заздалегідь вам ніхто не скаже. У гіршому випадку ви отримаєте неробочу цеглину, яку навіть програматором за межами Китаю вам не полагодять. При скиданні на заводські така камера, звичайно, повертає китайську прошивку з усіма наслідками.

Крім того, якщо знадобиться техобслуговування, ремонт, скидання пароля, зміна прошивки ви залишитеся з проблемою сам на сам. Як приклад замовлення камери Hikvision для китайського ринку, прошитої “під Європу”: нещодавно до нас потрапила камера серії DS-2CD24 **, яка після прошивки користувачем не давала поміняти прошивку або налаштування, і сигналила з моторошним виттям навіть при незначному русі в кадрі. Такі ось “сюрпризи”.

У Hikvision потужне ПЗ. Тут вам і підтримка новими камерами останніх кодеків, і безкоштовний софт для запису на комп’ютер або збільшення кількості підключень до камери, і перегляд через хмару, і багато іншого. На противагу вищесказаному згадується горе-камера, яку намагалися “подружити” з реєстратором Hikvision. Так, ціна її копійчана, але за ці гроші вам запропонують тільки 0.3 Мп, Mjpeg-потік і відсутність можливості перегляду, крім як через веб-інтерфейс.

 
 

Чому дешевше за інші brandname?

Питання, насправді, вірне. Але ця скринька просто відкривається, усе зводиться до мас-маркет-брендів та особливостей виробництва.

З брендами все більш-менш зрозуміло. Бренд – це й упізнаваність, й бажання купити те, що так популярно. Запропонуйте школяру на вибір ПК з паперовою специфікацією або комп’ютер від відомого “яблучного” бренду – він вибере другий і буде щасливий аж до того моменту, коли зрозуміє, що ігри на ньому не запустяться. Інші користувачі вважають, що краще купити те, що зроблене в Європі, ніж те, що зроблене в Китаї. А компанія, що працює на ринку 30 років надійніша, ніж та, якій 15.

Що стосується впізнаваності, зрозуміло що камери мас-маркет брендів, більш упізнавані. Але у кого відеоспостереження якісніше і професійніше: у бренду, під ім’ям якого виходять не тільки камери, але й телефони, телевізори, холодильники, пилосмоки та депілятори, або у бренду, де всі 20 000 співробітників працюють над відеоспостереженням, з них понад 9 000 займаються розробками та дослідженням? Питання риторичне.

І третій аспект – особливості виробництва, а точніше, чому зараз усе “зроблено в Китаї”. Ні для кого не секрет, що виробничі потужності Китаю величезні. За даними 2014 року понад половини світового виробництва, багатьох секторів економіки базується в Китаї. У 2014 році Китай виробив близько 70,6% мобільних телефонів, 80% світових кондиціонерів, 286,2 персональних комп’ютерів, що склало 90,8% від загального виробництва у світі.

Багато хто вважає, що лідерство Китаю в світовому виробництві обумовлено дешевою робочою силою, масовістю виробництва і високою концентрацією праці й капіталу, податковою політикою або древнім пророцтвом. Але справа зовсім не в цьому. У виробництві будь-яких сучасних високотехнологічних продуктів використовують рідкоземельні метали. У Китаї виробляється видобуток 95-97% усіх рідкоземельних елементів Землі, а закони країни забороняють експорт рідкоземельних елементів у чистому вигляді, а тільки  у вигляді готової продукції, яка обов’язково повинна бути вироблена в Китаї.

 
 

Що таке **vision?

Заздалегідь попереджаємо, у нас немає мети образити бренди з таким закінченням у назві, мова саме про підробки.

Китайські виробництва діляться на якісних, за якими ведеться постійний контроль, і напівлегальні цехи, де все робиться “на колінці”. Тому ніякого відношення до інших vision-ів, а особливо до hickvision, hivision і hikwicion компанія Hikvision не має.

Hikvision – бренд зі світовим ім’ям, не перший рік займає передові позиції у продажах по всьому світу, у рази випереджаючи найближчих конкурентів.

У компанії є свої науково-дослідні центри, власне ПЗ і максимальна сумісність між пристроями. Компанія понад 15 років присутня на ринку відеоспостереження, а якість виробництва контролюється державою.

Ну і Hikvision – це головний постачальник для більшості великих проектів масштабу кампусів, районів і міст.