Відеоспостереження для

Відеоспостереження для дитячого садка

Відеоспостереження давно вийшло за ворота секретних об’єктів. Камери дивляться на нас на вулицях, парковках, у під’їздах, супермаркетах офісах, загалом, там де є люди, або їх майно. Ми вже розповідали як грамотно організувати відеоспостереження в приватних будинках і супермаркетах. Сьогодні поговоримо про найдорожче – наших дітей.

Дитина батьків, що працюють, більшу частину свого дошкільного життя проводить в дитячому садку. Батькам залишається лише здогадуватися про те, що відбувається за дверима з милою табличкою “Сонечко” або дзвінкою “Дзвіночок”. Та ще й часті випадки непедагогічні поведінки вихователів і нянь змушують задуматися про установку камер. Відеоспостереження в дитячому саду вигідно і батькам, і керівництву, адже у разі виникнення спорів сторони можуть посилатися на записи з камер.

З чого почати?

Батьки пишуть колективне звернення до керівництва дитячого садка з проханням посприяти в установці відеоспостереження. Власники зацікавлені в тому, щоб клієнти були задоволені – це запорука процвітання бізнесу. І витрати на установку відеоспостереження керівництво дитячого садка візьме на себе.

З державними садками складніше. Навряд чи дирекція виділить кошти на покупку і установку камер. З майже 100% упевненістю можемо сказати, що це стане турботою батьків.

Перед організацією відеоспостереження в дитячому саду директору потрібно провести роз’яснювальну роботу з персоналом і отримати письмову згоду кожного співробітника, в іншому випадку все закінчиться порушенням КЗоТ.

 

Де встановити камери?

У кожній групі дитячого садка, у танцювальному і спортивному залах, в басейні та інших приміщеннях, де діти проводять час. Краще встановлювати камери з вбудованим мікрофоном, щоб чути про що і як говорять з дітьми.

Відеоспостереження знадобиться на дитячих ігрових майданчиках. Правда, тут доведеться обмежитися картинкою – звук писати не вийде. Але в разі травми дитини, відео без звуку буде достатньо, щоб зрозуміти чи це відбулося випадково, чи через недбалість вихователя.

Це програма мінімум. Можна розширити спостереження до кухні, периметру будівлі й парковки.

Встановлювати камери в кімнатах відпочинку персоналу не потрібно – ви ж не за в’язнями спостерігаєте. І, звичайно, категорично заборонена установка відеоспостереження у вбиральнях, душових і роздягальнях.

 

Важливо знати

Для організації системи відеоспостереження в дитячому саду потрібен відеореєстратор. Вибирайте його виходячи з кількості камер, і обов’язково проконсультуйтеся з фахівцем.


Забудьте про бюджетні варіанти реєстраторів, вони не витримають великої кількості камер і підключення від кожного з батьків протягом дня.


Ще знадобиться хороший тарифний план у інтернет-провайдера, щоб кожен міг вільно підключитися до камер протягом дня. Висока швидкість віддачі і статична IP-адреса забезпечать якість відео під час перегляду.


І не забудьте наклеїти спеціальні стікери, що попереджають про те, що на території дитячого садка ведеться відеоспостереження. Ми даємо такі всім нашим клієнтам.