Використання інтелектуального відео
для …

 Використання інтелектуального відео для захисту Амурських Тигрів

«Коли популяція диких амурських тигрів в Китаї досягла рекордно низького рівня, місцевий підрозділ Всесвітнього фонду природи (WWF) зрозумів, що має діяти швидко. Завдяки камерам Hikvision з ультрасучасною обробкою Intel®, команда WWF з охорони природи зможе розумно і точно реєструвати і контролювати цих тварин і захищати їх середовище проживання», – каже Чжоу Чженьхуа, менеджер по продуктах Hikvision.

Амурський тигр (також відомий як сибірський тигр) – одна з найбільших кішок у світі. Як правило, більш світло-оранжевого кольору, ніж інші популяції тигрів, ці красиві звірі також мають довшу, товстішу шерсть, важчу гриву і дуже пухнасті лапи – все це захищає їх від суворих холодних температур у їхньому природному сибірському середовищі

На жаль, історія амурського тигра була насичена небезпеками і погрозами. Через вирубку лісів, полювання, деградації довкілля та інші види людської діяльності популяція в дикій природі скорочується протягом багатьох років. У 2017 році камери виявили в Китаї тільки 24 живих амурських тигра – ситуація, що вимагає термінових дій.

Охорона природи за допомогою інтелектуального відео

Щоб впоратися з безпосередньою загрозою для амурського тигра, Hikvision почала співпрацювати з Intel в 2018 році, щоб розробити нове рішення для WWF на основі відео. Це допомагає місцевій команді WWF точно виявляти і відстежувати диких амурських тигрів, одночасно просуваючи інтелектуальне перетворення захисту дикої природи в цифровому форматі.

У рішенні використовуються інтелектуальні камери Hikvision для захисту дикої природи, обладнані процесорами Intel® Movidius ™ AI Vision Processing Unit (VPU), а проектна група розробила і встановила інтерфейсний алгоритм виявлення цілей, який значно підвищує ефективність обробки. Це також допомагає економити заряд акумулятора для пастки інтелектуальної камери, уникаючи захоплення непотрібних зображень. Засноване на технології глибокого навчання, рішення, встановлене з алгоритмом виявлення мети, може точно виявляти і захоплювати зображення амурських тигрів.

Таким чином, група по консервації може використовувати камери для ідентифікації амурського тигра, коли вони знаходяться на увазі, інтелектуально фільтруючи непотрібні зображення і, таким чином, зменшуючи робоче навантаження.

Безперервні інновації для нової надії

Нове рішення може змінити напрямок, в якому WWF і лісничі ведуть свою природоохоронну діяльність. І що не менш важливо, у нього великий потенціал на майбутнє.

Незабаром лісничі зможуть завантажувати свої знімки через портативні термінали або пастки для інтелектуальних польових камер, передаючи їх для аналізу з використанням тієї ж швидкої обробки та інтелектуальних функцій. Команда охорони природи також зможе використовувати зібрані дані для відстеження тварин, відстеження їх поведінкових моделей і пильного спостереження за їх місцем існування – можливість, яка представляє цінність як для амурських тигрів, так і для інших рідкісних диких тварин в регіоні.

«Амурські тигри знаходяться на вершині натурального харчового ланцюга. З цієї причини їх життєвий статус є важливим показником здоров’я всієї екосистеми», – говорить фахівець із боротьби з браконьєрством WWF Лю Дуо. «Завдяки інтелектуальному відеомоніторингу від Hikvision і Intel ми можемо аналізувати біорізноманіття екосистеми, виявляти проблеми і приймати можливі контрзаходи для пом’якшення наслідків погіршення стану навколишнього середовища»