Як налаштувати детекцію
руху в …

Як налаштувати детекцію  руху в IP-камері?

У цьому матеріалі ми у подробицях розповімо про те, як налаштувати детекцію руху.

Налаштовувати детекцію руху у камерах можна кількома способами: через web-інтерфейс реєстратора або камери, локально через реєстратор або через клієнтське ПЗ (наприклад, IVMS4200).

Перед налаштуванням запису потрібно впевнитися, що:

  • плагін webcomponents встановлений і налаштований правильно;

  • сховище налаштоване коректно, у статусі жорсткого диска/sd-карти значиться “Норм.”

Важливо! Записаний рух не зможе бути відразу доступний для перегляду.

Налаштування через web-інтерфейс

Для того, щоб усе вийшло необхідно зробити ряд налаштувань: налаштування детекції руху, налаштування методів зв’язку, налаштування розкладу запису.

Тепер розповімо докладніше про кожен тип налаштувань.

Налаштування детекції

  1. Позначити “галочкою” пункт “Активування детектора руху”.

  2. Якщо необхідно позначити зону, в якій виявлено рух, зеленим маркером, встановіть “галочку” навпроти пункту “Увімкнути метадані ActiveSearch”.

  3. Натисніть кнопку “Створити” для того, щоб позначити область детекції руху.

  4. Відрегулюйте бігунок “Чутливість” для того, щоб мінімізувати кількість помилкових спрацювань, наприклад, від гілко дерев чи листя, що рухатимуться.

  5. Встановіть розклад детекції руху. Так виявляється час виконання детекції руху (не те ж саме, що й розклад запису по руху).

  6. Реакцію на тривогу можна вибрати за допомогою налуштувань методів зв’язку. Обов’язково встановіть “галочку” навпроти пункту «Канал активування», це потрібно для того, щоб спрацювання події активувало запис. Інші пункти налаштовуються опціонально. Канал активування у реєстраторі повинен бути встановлений навпроти потрібної камери.

 

Налаштування детектора руху у web-інтерфейсі камери

 

Послідовність налаштування детектора руху в камері
 

 

Налаштування детектора руху в web-інтерфейсі реєстратора

Послідовність налаштування детектора руху у реєстраторі
 
 

 

Налаштування розкладу запису

У цьому налаштуванні потрібно виставити час, в який вам необхідний запис по детекції руху, коли запис буде вестися постійно та ін.

Варіант “Рух/Тривога” використовувати значно зручніше, він включає запис не тільки по детекції руху, але й по іншим тривогам.

Для того, щоб запис швидко поширився на багато камер у реєстраторі, використовуйте кнопку “Копіювати в” або “Copy to”, вона знаходиться у налаштуваннях розкладу.

Там ви можете встановити час предзапису, час післязапису й час зберігання архіву у днях (на реєстраторі).

Налаштування у web-интерфейсі камери 

Последовательность настройки расписания записи в камере
 
 
 

Настройка расписания записи в web-интерфейсе регистратора 

Послідовність налаштування розкладу запису в камері

 

Налаштування через локальний інтерфейс реєстратора

Спочатку вам потрібно налаштувати сам детектор і вказати додаткові налаштування, а лише потім перемикнути на налаштування розкладу запису.

Головне меню інтерфейсу реєстратора
 

Для налаштування детекції руху дотримуйтесь інструкції: “Головне меню” – “Камера” – “Рух”. Тут ви вибираєте камеру, активуєте детектор, вибираєте зону спостереження і, якщо потрібно, вибираєте додаткові параметри.

Налаштування детектора руху

Налаштування розширених можливостей – активується канал тривоги
Налаштування розширених можливостей – розклад (очікування) тривоги
Налаштування розширених можливостей і дій під час тривоги
 

Тут вибираєте камеру, яку збираєтеся налаштувати, вибираєте помаранчевий колір і за допомогою мишки зафарбовуєте потрібні тимчасові проміжки. Не забудьте зберегти налаштування.

Налаштування розкладу запису
 
 
 

Налаштування через IVMS4200

Якщо ви зібралися налаштувати детекцію руху через клієнтське програмне забезпечення IVMS4200, врахуйте, що спочатку також необхідно налаштувати детекцію та окремо розклад запису.

Щоб налаштувати детекцію виберіть пункт меню “Налаштування подій”. Виберіть камеру, яку необхідно налаштувати. У типі тривоги відзначте “Детектор руху” і увімкніть детектор. Відзначте потрібну зону детекції, встановіть канал активації, вкажіть додаткові налаштування і збережіть їх.

Головне вікно ПЗ IVMS420

Налаштування детекції руху у ПЗ IVMS4200

Після того, як ви пройшли процедуру налаштування детекції, перейдіть до налаштування зберігання. Зайдіть до “Розкладу сховища” і виберіть потрібну камеру. Увімкніть “Розкл.Запису”, шаблон змініть на “Шаблон за подією” і, якщо необхідно, встановіть додаткові налаштування. Зберігайте всі.

Налаштування розкладу запису у ПЗ IVMS4200

Налаштування шаблону запису