Як налаштувати IVMS4200

 Як налаштувати IVMS4200  Stream Media Server

Для початку варто розібратися що таке IVMS4200 Stream Media Server і для чого він потрібен.

На пристроях Hikvision існує природній ліміт одночасних підключень (від 6 до 128 одночасних підключень, у залежності від пристрою). У нього входять підключення до основного і додаткового потоку, а також, наприклад, перегляд записів з камер і реєстраторів. Stream Media Server допоможе збільшити кількість одночасних підключень. Працює він наступним чином.

На один з комп’ютерів мережі, назвемо його Сервером, встановлюється IVMS 4200 Stream Media Server (можна вибрати галочкою під час установки IVMS 4200). Цей комп’ютер приймає потік від вибраних камер, а при зверненні до нього – передає потік іншим комп’ютерам.

Від теорії переходимо до практики. Будемо налаштовувати IVMS4200 Stream Media Server.

На Сервер встановіть IVMS 4200 Stream Media Server. Після запустіть програму (до IVMS 4200).

 

В треї, поряд з годинником на панелі “Пуск”, з’явиться аналогічний значок.

Наступні дії потрібно виконати й на клієнтських комп’ютерах:

  1. Запустити програму IVMS 4200.

  2. Зайти у вкладку “Управління пристроями”.

  3. Натиснути “Додати новий тип пристрою”.

У новому вікні відмітити галочкою Stream Media Server.

У новій вкладці Stream Media Service натисніть кнопку “Додати”.

Заповніть поля як на верхньому скріншоті. У полі IP-адреса відмітьте IP-адресу Серверу (комп’ютера, на якому встановлена програма IVMS4200 Stream Media Server). У полі “Порт” відмітьте 554, якщо від час установки нічого не міняли, або порт, який був змінений під час установки.

Натисніть кнопку “Додати”.

Після цього натисніть кнопку “Конфігурація” і відмітьте галочками ті камери, з яких хочете отримати потік не напряму, а через Stream Media Server.

Увага! Для коректної роботи Stream Media Server камери потрібно додати у список пристроїв (вірні адресу/ім’я користувача/пароль) на комп’ютері зі встановленим Stream Media Server і на комп’ютерах-клієнтах. Окрім того, при відключенні Сервера чи IVMS4200 SMS на ньому, потік на клієнтських комп’ютерах зникне.