Як вибрати камеру …

Як вибрати камеру  відеоспостереження?

Якщо ви читаєте цей матеріал, то вже задумалися про встановлення відеоспостереження у будинку, в офісі, гаражі, на дачі або в інших місцях, що вимагають підвищеної безпеки. І нехай ці думки будуть викликані прочитанням статті про необхідність відеоспостереження, а не зустріччю поліції у зламаних  дверей квартири.

Ринок пропонує сотні варіантів камер, але сьогодні hikvision.org.ua ваші Чіп і Дейл. Ділимося рекомендаціями та відповідаємо на питання, що виникають при першому боязкому знайомстві з відеоспостереженням.

Рекомендація 1. Усвідомте, що саме вам потрібно

Важливо не тільки описати менеджеру бажані функції пристрою, але і розуміти як ви будете їх використовувати. Наприклад, вибирати камеру з функцією визначення автономерів варто лише у разі встановлення пристрою на спеціалізованих пунктах пропуску, де важливо стежити за кожним об’єктом, що від’їжджає чи в’їжджає на територію, що охороняється. А функція повороту виправдана тільки на великомасштабних спеціалізованих об’єктах для стеження за рухомими цілями.

Рекомендація 2. Запитувати не соромно

З технікою на “Ви” або сумніваєтеся у виборі? Сміливо запитуйте та уточнюйте деталі у менеджерів, ми раді допомогти. Для розуміння потреб і прискорення процесу вибору камери заздалегідь дайте відповіді на питання зі статті “Як вибрати камеру відеоспостереження? Практичні рекомендації від фахівців hikvision.org.ua”.

Рекомендація 3. Розмір має значення

Часто користувачі прикидають розміри камери “на око” або не надають їм значення. Але різниця між 50 і 80 метрами, між висотою в 2 і 3 метри важлива. Якщо відстань від під’їзду до машини 15 метрів, а камера встановлена на висоті 20 метрів, то відстань між камерою й автомобілем буде 25 метрів. Детальніше про важливість відстані читайте в статті “Вибір об’єктива камери”.

Рекомендація 4. Не в грошах щастя, а в покупках

Встановіть бюджет, який готові виділити на покупку камери. Якщо обмежень у коштах немає, озвучте менеджеру повний функціонал, і він підбере вам камеру протягом 2 хвилин. Якщо бюджет обмежений, доводиться вибирати між функціональним і красивим, добрим зображенням вдень або дальністю підсвічування вночі. Але чітко усвідомлюючи свої потреби та отримавши консультацію грамотного фахівця (а саме такі працюють у hikvision.org.ua) ви обов’язково зробите правильний вибір.