Зменшити кількість ДТП і
зведіть до мінімуму затори за…

Зменшити кількість ДТП і зведіть до мінімуму затори за допомогою рішення Hikvision для виявлення порушень правил дорожнього руху

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), в дорожньо-транспортних пригодах щорічно гине близько 1,35 мільйона осіб і ще близько 50 мільйонів отримують травми. Багатьох з цих аварій можна запобігти, вони викликані перевищенням швидкості водіями або водіями, які розмовляють по телефону або пишуть текстові повідомлення в дорозі. 

 

Погані методи водіння не тільки призводять до аварій і небезпечних ситуацій, але і збільшують затори на дорогах, що є серйозним головним болем для автомобілістів і місцевої влади. Загальні способи водіння, які зазвичай впливають на транспортний потік, включають незаконну зупинку або парковку, неправильне використання пріоритетних смуг, незаконні розвороти і надмірно різке гальмування на світлофорі та перехрестях. 

 

Щоб зробити дороги безпечнішими і забезпечити безперебійний рух транспорту, Hikvision створила рішення для виявлення порушень правил дорожнього руху. При цьому основна увага приділяється трьом ключовим аспектам, що забезпечує максимальну безпеку автомобілістів, а також реєстрацію та повідомлення про будь-які порушення. 

 

Як додаткова перевага рішення Hikvision використовує інтелектуальне відео для автоматизації управління трафіком і інцидентами. Це не тільки прискорює час реагування в порівнянні з ручним моніторингом, але також допомагає заощадити час поліції і вивільнити сили, щоб зосередитися на серйозних інцидентах. 

 

 

Виявлення перевищення швидкості та інших порушень правил дорожнього руху на контрольно-пропускних пунктах.

 

Використовуючи камери Hikvision і радари швидкості, встановлені на «мостах» контрольно-пропускних пунктів, порушення дорожнього руху можуть бути виявлені в ключових точках дорожньої мережі. Зокрема, швидкість транспортних засобів може бути перевірена – або за допомогою знімка на основі розташування, або за допомогою середньої швидкості між двома контрольними точками (як показано на зображеннях нижче). 

 

1) Метод перевірки швидкості 1: 

 

Миттєве визначення швидкості: для визначення швидкості транспортного засобу, що проїжджає контрольно-пропускний пункт, використовуються радар швидкості, відеокамера і додатковий світловий сигнал.

 

 

2) Метод перевірки швидкості 2: 

 

Система сегментації з двома контрольними точками: обчислює середню швидкість транспортного засобу, який рухається між двома контрольними точками або «портами».

 

 

Крім визначення швидкості, камери контрольно-пропускних пунктів Hikvision використовують технологію глибокого навчання для виявлення ряду додаткових порушень правил дорожнього руху. Наприклад, камери можуть визначити, чи пристебнуті водії ременями безпеки. Визнаючи легальність номерних знаків, контрольно-пропускний пункт камери може також допомогти місцевим органам влади у виявленні викрадених транспортних засобів, перевірити що саме правильні типи транспортних засобів подорожують по шосе і міських вулицях, завдяки визнанню атрибутів транспортного засобу. 

 

Запобігання аваріям та поліпшення транспортного потоку на перехрестях 

 Порушення правил дорожнього руху на перехрестях не тільки небезпечні для автомобілістів, велосипедистів і пішоходів, але також можуть уповільнювати рух і викликати тривалі затримки. Щоб вирішити ці проблеми, рішення Hikvision Traffic Violation Detection відстежує поведінку при водінні на перехрестях, допомагаючи знизити ризик аварій і прискорити транспортний потік. 

 

Більшість традиційних рішень для моніторингу перехресть зосереджені на транспортних засобах, які їдуть на червоне світло – інформація про номерні знаки збігається зі статусом світлофора. Рішення Hikvision також робить це, але воно також об’єднує властивості смуги руху для виявлення і реагування на неправомірні використання смуги руху, незаконні розвороти, неправильне водіння та інші інциденти, які можуть викликати аварії і затримки. 

 

 

Підвищення безпеки та скорочення заторів за допомогою виявлення незаконних парковок. 

 

Незаконне паркування має серйозні наслідки для безпеки дорожнього руху та заторів. Це також може бути незручно або небезпечно для велосипедистів і пішоходів, яким необхідно обганяти погано припарковані автомобілі. 

 

Рішення Hikvision Traffic Violation Detection вирішує ці проблеми за допомогою високопродуктивних камер виявлення незаконних парковок. Камери, що використовують технологію DarkFighter, забезпечують відеозображення до 4 мегапікселів навіть в умовах дуже низької освітленості. Камери можуть надійно виявляти транспортні засоби та фіксувати їх номерні знаки, коли вони входять в заздалегідь визначені зони незаконного паркування, в тому числі на автомагістралях і міських вулицях. 

 

 

Камери виявлення незаконного паркування Hikvision також можна легко налаштувати для реалізації правил, які дозволяють паркування тільки в певний час дня чи на обмежений період часу. Це робить камери придатними для міських автостоянок, місць для паркування на головних вулицях, зупинок для зустрічей в аеропорту та інших місць, де автомобілісти можуть залишати свої автомобілі тільки на короткий час. 

 

Об’єднання всього цього в єдиному вікні

 

Щоб забезпечити максимальну безпеку дорожнього руху та зменшити затори на дорогах, всі елементи рішення Hikvision інтегровані в єдину інтелектуальну технологічну платформу з використанням HikCentralVMS.Це об’єднує камери, радари швидкості, сервери і інфраструктуру диспетчерської, щоб в режимі реального часу отримувати інформацію про дорожні пригоди через дорожню мережу і значно скорочувати час реагування. 

 

Завдяки потокової передачі відеоданих на платформу в режимі реального часу влада може переглядати автомобілі, що порушують правила дорожнього руху, і відтворювати відеозаписи, щоб перевірити, що сталося, і переглядати статистику трафіку в години пік. Платформа HikCentral також може бути інтегрована зі сторонніми системами продажу квитків, які відправляють автоматичні штрафи та інші штрафи власникам транспортних засобів по електронній пошті, sms або традиційною поштою.