Аеропорт Данії під охороною …

 Аеропорт Данії під  охороною Hikvision

У Данії є аеропорт імені Ганса Християна Андерсена. Назва ніби переносить нас у XIX століття, однак ім’я великого данського казкаря єдине, що пов’язує аеропорт з минулим. Це сучасний аеропорт, який відправляє данців і гостей країни в інші європейські міста зовсім не e казкових літаючих валізах, а в сучасних комфортних літаках. За безпеку аеропорту відповідає компанія SensorTek, що спеціалізується на безпеці. Перед фахівцями компанії стояло завдання підвищити безпечність аеропорту, і вони вирішили її за допомогою впровадження у систему камер Hikvision моделей DarkFighter і PanoVu.

Щороку аеропортом користується понад 20 000 пасажирів. Більшість з них – туристи, що подорожують із дітьми, багажем, велосипедами, дитячими візочками та іншими великими речами, за якими потрібно слідкувати.

«У напружених ситуаціях легко виникає плутанина і паніка, тому люди забувають про свої речі. Залишений багаж не завжди небезпечний – у більшості випадків це просто забуті речі. Ми мали зробити все можливе, аби кожного разу, коли служба безпеки виявляла залишений предмет, безпека пасажирів і персоналу була на першому місці, тому ми вибрали встановлення відеоспостереження як усередині, так і за межами аеропорту» 

Майкл Мьорк, начальник відділу безпеки аеропорту

Аеропорт почав співпрацю з компанією SensorTek. Одним з етапів роботи стало впровадження камер DarkFighter PTZ. Ці моделі камер Hikvision гарантують якісне зображення навіть у темряві або при поганому освітленні. Камери можуть автоматично повертати або наближати зображення, а висока роздільна здатність дає можливість максимально збільшувати картинку так, що можна розрізнити обличчя людини в кадрі.

Рішення для відеоспостереження обладнане інтелектуальним програмним забезпеченням. Якщо камера виявляє предмет там, де раніше нічого не було, система автоматично надішле тривожний сигнал. Те ж саме станеться, якщо люди почнуть проявляти агресію або інші ознаки небезпеки для оточуючих. Якщо пасажир вийде за межі допустимої зони, система сповістить про інцидент співробітників служби безпеки, і вони зможуть оцінити необхідність втручання переглянувши ситуацію на відео.

«Це рішення економить час співробітників служби безпеки та дає більше можливостей для виявлення загроз»

Майкл Мьорк, начальник відділу безпеки аеропорту

Системою відеоспостереження легко керувати за допомогою програмного забезпечення. Співробітники служби безпеки можуть отримати доступ до системи навіть з власного будинку. Система безпеки працює всередині та зовні аеропорту і люди можуть спокійно переміщатися територією у будь-який час доби, без страху залишити автомобіль на стоянці. Деякі камери активуються рухом і автоматично наближають зображення об’єкта, що рухається, наприклад, людини, що йде до припаркованого автомобіля.

Завдяки успішному впровадженню камер відеоспостереження Hikision керівництво аеропорту отримало можливість дізнаватися про події на території аеропорту до виникнення загрози.

Посилання на офіційне джерело