Камери Hikvision допомагають спостерігати …

Камери Hikvision допомагають спостерігати за вилупленням зникаючих східних лелек

Hikvision, провідний світовий постачальник інноваційних продуктів і рішень для забезпечення безпеки, надає передові технології відео для Всесвітнього фонду дикої природи (ВФДП)) в Амурській області Росії для спостереження і захисту східних лелек, одного з найрідкісніших птахів на російському Далекому Сході. 

 

Будучи останньою ланкою місцевої харчової піраміди, лелека чутлива до забруднення води і грунту, посушливим водно-болотним угіддям та зміни клімату. Східні лелеки є індикатором добробуту екосистем Амурського басейну, і спостереження чисельності і виживання цього виду відіграє важливу роль в зусиллях по захисту місцевих екосистем. 

 

Щовесни східна лелека летить назад з долини річки Янцзи в Китаї в Амурську область. Вони часто вважають за краще будувати свої гнізда на високих деревах або піднімаються на об’єкти, що означає, що їх нелегко спостерігати. Дослідникам доводиться годинами спостерігати без руху, сидіти або лежати дуже тихо і дуже близько до гнізда. 

 

У цьому році шість камер Hikvision, наданих ВФДП, були встановлені НВО «АмурГЕУ» на чотирьох гніздах лелек Сходу в Амурській області. Зйомка в режимі реального часу з високою роздільною здатністю, що надається камерами Hikvision по всьому будинку лелек, тепер допомагає орнітологам спостерігати вилуплення маленьких лелек і їх зростання. Важливою частиною цієї роботи є визначення того, чи є яка-небудь різниця між вирощуванням маленьких лелек в природних і штучних гніздах, які були побудовані ВФДП для підвищення виживаності. 

 

У травні перші два яйця східних лелек, які спостерігалися в цьому році, вилупилися в басейні річки Амур. Хоча гніздо було розташоване на дуже високій опорі на краю заболоченого місця, орнітологи та спостерігачі за птахами, що знаходяться далеко, змогли засвідчити це завдяки відеотехнології Hikvision для прямої трансляції.

 

Варто відзначити, що це не перший випадок, коли камери Hikvision використовуються для спостереження та захисту птахів. Раніше камери Hikvision використовувалися в програмі Green River для забезпечення безперервного моніторингу і захисту гусей в їх природному середовищі існування.